5 manieren om andere personen te betrekken in je pocket page album

Hallo allemaal,

Ik heb weer een blogpost voor jullie geschreven met, hopelijk leuke en helpende, pocket page tips. Deze keer ga ik het met jullie hebben over hoe je andere personen, bijvoorbeeld je partner, (klein)kind, of een goede vriendin, in je album kunt betrekken. Natuurlijk maak je foto’s van hen, maar zijn er nog andere manieren om meer van deze belangrijke personen om jou heen te laten zien? Jazeker, hier zijn een aantal ideetjes:

1) Quote anderen

De eerste tip die ik je wil geven is: quote de mensen om je heen! Dus: schrijf de grappige of belangrijke dingen op die ze zeggen en verwerk dit als quote in je album. Dit is natuurlijk met kinderen heel leuk, aangezien die veel grappige dingen zeggen, maar ook bij bijvoorbeeld je partner kan dit leuk zijn als hij/zij iets grappigs zegt. Dit is dus een leuke manier om meer van de mensen om jou heen te verwerken in je album!

Hier krijgen jullie ook een paar freebies bij, want deze vond ik wel toepasselijk. 😉

And I QuoteAnd I Quote 3And I Quote 2

2) Geef ze een kaartje!

Ook een leuke manier om andere personen te betrekken in het maken van je album, is door hen zelf een kaartje te geven. Een klein kind kun je hier iets op laten tekenen/verven/stempelen e.d., en een ouder kind of volwassene kun je ook iets laten schrijven. Dit kan van alles zijn natuurlijk, maar ik zou de invulling ervan ook zoveel mogelijk bij die ander laten, want op die manier komt er echt iets van hem-/haarzelf in. Het voorbeeldkaartje hieronder heeft mijn dochter gemaakt toen ze 2 was. Ik moest een beetje helpen natuurlijk, maar het is wel echt haar kaartje en ik ben er blij mee dat dit in mijn album zit!

2016-09-28 13.34.08

3) Gebruik hun memorabilia

Nog een simpele, maar zeker leuke tip om andere personen te betrekken in je album is: verwerk hun knutselwerkjes, tekeningen, handgeschreven briefjes, e.d. Hierboven had ik het erover om ze een kaartje te geven en deze zelf te laten decoreren/beschrijven met als doel dit in je album te doen. Nu heb ik het over memorabilia, dingen uit het dagelijks leven die anders hoogstwaarschijnlijk weggegooid worden. Denk dus aan een tekening van je kind, een deel van het huiswerk van je puber, een boodschappenbriefje met het handschrift van je partner, etc., etc. Nu lijken deze dingen misschien niet belangrijk of betekenisvol, maar over een aantal jaar denk je hier (i.m.h.o.) echt anders over. Dus, verwerk niet alleen jouw eigen creaties en handschrift in je album, maar ook die van de mensen die belangrijk zijn in jouw leven!

boodschaplijst

4) Trek het breder!

Ik heb het tot nu toe met name gehad over het betrekken van je partner en (klein)kind(eren) in je spread, maar dit kun je natuurlijk ook breder trekken. Betrek bijvoorbeeld je naaste familie, zoals je broer, zussen en/of ouders. Of betrek je vriendinnen erbij. Van hen heb je waarschijnlijk wel foto’s, maar zit er daarnaast al iets persoonlijks van hen in je album?

Een leuke manier om hiervoor te zorgen is om hen zelf wat te laten journalen. Heb je bijvoorbeeld een familiefeestje, of een uitje met vriendinnen? Neem wat blanco kaartjes mee en laat hen zelf opschrijven hoe ze die dag ervaren. Dan heb je hun eigen gevoelens en gedachten op papier, èn hun handschrift in je album verwerkt. Veel persoonlijker dan dat wordt het niet! 

5) Verwerk hun favorieten in je album

En alweer de laatste tip voor jullie wat betreft dit thema: betrek belangrijke anderen in je album door regelmatig hun favorieten op te nemen. Hiermee breng je echt in kaart wat op dit moment in hun leven speelt en wat ze belangrijk vinden.

Hierbij ook weer twee freebies waarmee je dit makkelijk vast zou kunnen leggen.:

Dit was het weer wat betreft dit thema! Heb jij zelf nog leuke tips om andere mensen in je album te verwerken? Laat het weten in de reacties hieronder, want ik hoor graag nieuwe ideetjes!

Tot de volgende blogpost!

Liefs, Nancy

4b44a39e0e2f8bec203448d47110fca2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s