Te veel foto’s: 8 manieren om ze toch kwijt te kunnen in je spread!

Hallo allemaal!

Kennen jullie dat, dat je te veel foto’s hebt om in je spread kwijt te kunnen, maar eigenlijk ook geen foto’s meer wilt schrappen? Ik wel in ieder geval! Vaak heb ik er echt veel te veel en zal ik toch wat moeten schrappen, maar dan nog houd ik er uiteindelijk te veel over. Hier zijn wel een aantal handige trucjes en materialen voor, waardoor je toch wat meer foto’s in je layout kwijt kunt. Vaak zijn dit creatieve oplossingen die ook meteen voor een leuk afwisselend en/of interactief effect in je album zorgen. Handig om te weten dus en waar nodig toe te passen, dus daar ga ik je een aantal ideetjes voor geven:

1) Maak een collage

De eerste simpele, maar zeer bruikbare tip is: voeg een collage toe aan je spread. Ik maak mijn collages met de app PicFrame, wat erg makkelijk werkt en waarbij je kunt kiezen uit allerlei verschillende formaten en indelingen. Natuurlijk zijn hier ook heel veel andere app’s en programma’s op je PC voor te gebruiken. Een collage in je spread ziet er leuk uit en je kunt ineens veel meer foto’s kwijt in 1 pocket. Een handige tip dus!

2) Flip Photo

Deze tip is ook leuk en erg makkelijk: plak 1 of 2 foto’s (afhankelijk van het formaat) op de achterkant van een foto/kaartje en laat middels een ‘tabje’ weten dat er op de achterkant ook nog iets te zien is. Op deze manier maak je je pagina interactief omdat je het kaartje uit de pocket kunt halen, waarbij er dus op de achterkant ook nog iets te zien is. Dit werkt wel alleen in de bovenste pockets of op de rechterpagina, aangezien je aan de linkerkant geen open pockets hebt.

img_8900

Om ervoor te zorgen dat het kaartje/de foto aan de andere kant (dus het kaartje dat bij de volgende week hoort) blijft zitten als het ‘interactieve’ kaartje uit de pocket wordt gehaald, plak ik deze vast aan de andere kant van de pocket. Dit doe ik met een transparante lijm op een plek waar dit niet zo opvalt. Ook zorg ik ervoor dat de achterkant van dit kaartje gewoon effen wit is, of ook een mooi patroon heeft, aangezien dit dus zichtbaar wordt op het moment dat het ‘interactieve’ kaartje eruit wordt gehaald. Poeh… lastig om uit te leggen met alleen woorden, maar ik hoop dat dit zo duidelijk is! 😉

img_8901

In het voorbeeld hierboven heb ik 1 extra foto en mijn journaling aan de achterkant verwerkt, wat me toch net even wat extra ruimte geeft. Het tabje kun je ook makkelijk zelf maken van je design papier, of je zoekt op Pinterest naar printable tabs. Er is genoeg te vinden! Ik heb ook een tijdje terug een freebie gemaakt voor in de nieuwsbrief van In The Pocket met deze tabjes, die ik bij deze ook nog even met jullie deel:

3) Gebruik een insert

Weer een simpele, maar erg handige tip voor als je te veel foto’s hebt: gebruik een insert! Inserts zijn er in veel verschillende maten en designs, dus je kunt dit helemaal aanpassen op hoeveel ruimte je nodig hebt en wat je mooi/leuk vindt. Een insert is eigenlijk gewoon een pocket page of photo sleeve die kleiner is dan het standaard formaat dat je gebruikt, waardoor dit echt onderdeel wordt van de spread.

Handig om te weten voor de mensen die in een 12×12 of 9×12 album werken: de 6×8 hoezen passen hier ook in en deze kun je dus prima als insert gebruiken!

4) Photo Flips & Photo Booklets

Er zijn nog meer kant en klare oplossingen te koop waarmee je die extra foto’s in je lay-out kwijt kunt. Onder andere Simple Stories heeft hier een aantal leuke oplossingen voor. Denk aan de Photo Flips en de Photo Booklets. Photo Flips (1e foto hieronder) zijn er in 3 formaten (4×6, 3×4 en 4×4) en dit zijn eigenlijk gewoon kleine plastic hoesjes met een plakstrip waar je 2 extra foto’s in kunt doen. Deze plak je over een foto (op het plastic) in je spread en deze kun je dan omflappen. De Photo Booklets zijn er in 2 formaten (4×6 en 3×4) en dit zijn een soort fotomapjes die je in zijn geheel in een pocket schuift. Hierin zitten 4 ‘photo’ pockets, waarin je dus 8 extra foto’s kwijt kunt. Het mapje zelf kun je leuk aankleden met design papier en/of embellishments. Beiden producten zijn erg handig en leuk interactief!

img_8916.jpg
5) Maak zelf een fotoboekje

Een fotoboekje waarin je wat extra foto’s kwijt kunt maak je natuurlijk ook makkelijk zelf. Je moet er wel even zelf voor aan de slag, maar dat kan ook juist erg leuk zijn. Het leuke aan dit fotoboekje is ook dat je er doorheen kunt bladeren zonder dat je het uit de pocket hoeft te halen. Het is erg simpel hoor:

• Je snijdt (of knipt) 3 stukken stevig cardstock in de formaten 6 x 4, 6 x 3¾ en 6 x 3½. Ik heb nu gewoon witte cardstock gebruikt, maar je kunt hiervoor natuurlijk ook gekleurde cardstock nemen. Als je de verschillende stukken op elkaar legt krijg je hetzelfde effect als op de foto hieronder:

1

• Vervolgens plak je de stukken cardstock aan elkaar met washi tape. Leg eerst de onderste 2 stukken tegen elkaar aan en zet vast met een reep washi tape. Vouw het bovenste stuk terug en bevestig hieraan het derde stuk cardstock met een reep washi (dezelfde of een andere). Vouw ook dit laatste stuk terug en plak nog 1 reep washi over alle drie de stukken zodat ze allemaal aan elkaar zitten.

• Je hebt nu je boekje gemaakt en kunt dit naar hartenlust met foto’s beplakken en verder decoreren. Als je klaar bent schuif je alleen het onderste stuk cardstock in je pocket. Deze blijft er gewoon inzitten, terwijl de bovenste 2 boven de hoes vallen. Zo kun je dus door het boekje bladeren zonder dat je iets uit de pocket moet schuiven. Het kan wel weer alleen op de rechterpagina of in de bovenste pockets helaas, dus houd hier rekening mee.

4

Leuk toch, om een keer zoiets toe te voegen!

6) Vouw een kaartje dubbel

Nog een simpele, maar zeker effectieve tip als je wat extra foto’s kwijt wilt in je lay-out: neem een stevig 4×6 kaartje en vouw dat dubbel tot een 3×4 kaartje. Vervolgens kun je hiermee een aantal dingen doen:

  • Plak een (3×4 of kleiner) foto op de voorkant en 2 in de binnenkant naast elkaar. Of gebruik 1 van de ruimtes voor een journaling kaartje, zodat je ook je journaling hierin kwijt kunt;
  • Maak een stapeltje 3×4 (of kleiner) foto’s over de gebeurtenis die je wilt vastleggen. Leg deze gewoon los in je ‘mapje’ of zet ze vast met een paperclip. Op de voorkant of linker binnenkant kun je dan je journaling kwijt over de foto’s, of je kunt dit decoreren met embellishments;
  • Maak je eigen mini fotoboekje door de achterkanten van de foto’s tegen elkaar te plakken en ze in het 4×6 kaartje vast te plakken met washi tape, zodat je er ook echt doorheen kunt bladeren.

Bij deze tips geldt ook dat dit alleen werkt in de bovenste pockets en in de rechter pagina, aangezien je het ‘boekje’ wel uit de pocket moet kunnen halen. Je kunt het ook niet te dik maken natuurlijk, maar op deze manier kun je toch snel zo’n 6-8 foto’s extra kwijt. En… het is weer interactief, wat voor een leuke afwisseling zorgt. Zorg er wel weer voor dat op de voorkant van het mapje/boekje duidelijk te zien is dat hier nog meer foto’s in zitten, bijvoorbeeld d.m.v. een tabje.

7) Maak je eigen ‘Panoramic Pocket Page’

Een tip hierboven was al om een insert te gebruiken om extra foto’s kwijt te kunnen. Deze kun je gewoon gebruiken zoals hij bedoeld is, maar je kunt met behulp van een insert ook een ‘panoramic pocket page’ maken en op deze manier een hoop extra foto’s in je spread stoppen! Deze kun je kant en klaar kopen in een aantal formaten, maar zelf kom je ook al een heel eind met een insert en washi tape. Als je het randje met de gaatjes van de insert afknipt kun je deze makkelijk met washi tape vastmaken aan je standaard pocket page. Doe dit aan 2 kanten zodat hij goed vastzit.

Je kunt hiervoor elk design en formaat pocket page gebruiken, maar ik vind het wel mooi om dezelfde pockets te hebben als de standaard pocket page. Anders wordt het snel rommelig. Maak ook weer duidelijk in de spread dat er nog meer te zien is, anders valt het misschien helemaal niet op en worden een hoop foto’s gemist!

8) Flipbook

De laatste tip die ik voor jullie heb is: maak een flipbook!

 

Zelf heb ik deze nog niet zo lang geleden gemaakt en het is niet alleen heel handig, maar ook echt heel leuk om te doen! Je bent er wel even wat meer tijd aan kwijt, maar je kunt er dan ook heel veel extra foto’s in doen. Bekijk de process video als je wilt weten hoe ik dit flipbookje precies gemaakt heb:

En dit was weer mijn blogpost van deze week. Zoals altijd hoop ik dat het jullie heeft kunnen inspireren en ik hoor het heel graag als er nog vragen of aanvullingen zijn!

Veel pocket page plezier!

Nancy x

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s