Journaling: hoe voeg ik dat toe aan mijn spread?!

Hallo pocket pagers!

Vandaag heb ik een korte post voor jullie over een erg belangrijk thema binnen Pocket Page Memory Keeping: Journaling! Hier valt veel over te zeggen en hier zal ik ook zeker nog meer post aan wijden, maar vandaag ga ik het vooral hebben over hoe je je journaling kunt toevoegen aan je foto’s/spreads. Ook hierbij zijn er namelijk weer, hoe kan het ook anders, veel mogelijkheden! Ik noem er een aantal:

1) Gebruik een journaling kaartje!

De eerste en meest vanzelfsprekende manier is natuurlijk: een Journaling Kaartje toevoegen. Deze kun je zelf maken, kant en klaar kopen of downloaden en printen. Als je je journaling hebt geschreven (of getypt) op het kaartje schuif je deze in je pocket en klaar! Soms is het handig om nog een pijl o.i.d. toe te voegen, zodat het duidelijk is bij welke foto de journaling hoort. Je kunt natuurlijk ook de datum toevoegen met letter stickers of een roller date stamp, of gewoon helemaal wild gaan met je embellishments. It’s up to you! 😉

3
2) Gebruik tags en labels

Een leuke en handige manier om journaling toe te voegen aan je pocket pages, is door gebruik te maken van tags en labels. Dit is vooral handig als je geen heel verhaal bij een foto wilt schrijven, maar met een paar steekwoorden of een korte zin wat verduidelijking wilt geven. Journaling tags en labels zijn te koop of gratis te downloaden in allerlei soorten en maten. Voor gratis downloads raad ik wederom aan om op Pinterest te zoeken, bijvoorbeeld op mijn freebie paginaHet is erg fijn om een aantal labels/tags kant en klaar en bij de hand te hebben liggen als je bezig bent met het samenstellen van je spread. Mijn album zit er in ieder geval vol mee!

3) Journaling Strips

Dit vind ik persoonlijk een hele leuke: journaling op papierstroken schrijven en zo op je foto of kaartje plakken. Het handigst is om eerst je journaling op stroken papier te schrijven en deze vervolgens te knippen. Je kunt dit per zin of per woord doen. Ik gebruik meestal gewoon witte stroken papier, maar je kunt dit natuurlijk op iedere kleur papier doen die je wilt. Daarnaast zou je de witte stroken ook nog wat kunnen bewerken met inkt of er bijvoorbeeld een randje omheen kunnen trekken met een marker. Weer genoeg mogelijkheden dus, met een heel leuk resultaat!

4) Collect App

De Collect App noem ik wel vaker in mijn posts, want deze app gaat nou eenmaal goed samen met Project Life! Hiermee kun je namelijk snel je journaling toevoegen aan je foto en creëer je toch weer een heel ander effect dan wanneer je een journaling kaartje of label gebruikt. In mijn album van 2014 had ik net de Collect App ontdekt en verwerkte ik vrijwel al mijn foto’s op die manier. Nu gebruik ik de app een stuk minder omdat ik afwisseling ook leuk vind, maar ik voeg nog geregeld een foto toe die ik in deze app gemaakt heb. Het werkt gewoon erg fijn en het ziet het er ook nog eens leuk uit. Je kunt trouwens ook een kaartje van 4×6 maken, met de foto in 4×4 en je journaling ernaast. Je houdt dan altijd wat ruimte over, maar dat kun je juist leuk aankleden met mooie papiertjes en embellishments!

5) Schrijf op je foto!

De laatste tip is ook leuk en ruimtebesparend: schrijf je journaling direct op je foto! Dit kan bijvoorbeeld met een Sharpie marker, een Identi Pen of een Slick Writer (permanente markers). Meestal schrijf ik met een witte of zwarte pen op mijn foto’s, afhankelijk van hoe licht of donker de foto is, maar dit kan natuurlijk ook in andere kleuren. Met een witte marker op een donkere achtergrond schrijven vind ik persoonlijk het leukst! Als je ook wel eens gebruik maakt van brede borders rondom je foto, kun je ook eens in een rondje eromheen schrijven zoals ik hierbeneden heb gedaan. Dit is wel iets lastiger lezen, maar het ziet er wel grappig uit en het oog wil ook wat! 

Op foto schrijven.jpg

Dit was weer mijn post(je) voor vandaag. Simpel en kort, maar hopelijk heb je iets aan mijn tips! Laat je het mij weten als jij nog andere journaling maniertjes hebt die volgens jou in dit rijtje thuishoren? Dat zou ik leuk vinden!

Tot de volgende blogpost weer!

2017-07-25 12.59.36

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s