5 leuke ideetjes met wood veneer

Hallo daar!

Vandaag wil ik het met je hebben over een ontzettend populair product binnen pocket page memory keeping: Wood Veneer. Wood Veneer, of houtfineer in het Nederlands, is heel dun hout. Binnen de scrapbookwereld wordt Wood Veneer gebruikt om projecten te decoreren. Met het toevoegen van wood veneer aan je project creëer je direct dimensie, wat zorgt voor een speciaal effect. Er zijn ontzettend veel leuke wood veneer shapes verkrijgbaar. Denk aan sterretjes, pijlen, smiley faces, hartjes, etc. Daarnaast zijn er ook wood veneer letters en woorden, die het altijd erg leuk doen op een spread. Je kunt de wood veneer shapes het beste vastlijmen met een vloeibare alleslijm, zoals Tacky Glue of Glossy Accents.

Ik bespreek wat mogelijkheden met je:

1) Plak je wood veneer direct op je foto of kaartje

De eerste, hele simpele, optie met wood veneer is je wood veneer shapes direct op een foto of kaartje plakken om deze extra te accentueren. Met een wood veneer woord, pijl, hartje of andere vorm voeg je snel iets extra’s toe. Als je hele kleine vormpjes hebt, bijvoorbeeld sterretjes of kleine hartjes, is het vaak mooi om deze in drietallen op te plakken. Dit creëert evenwicht. Schuif ook gewoon even rond met de wood veneer shapes die je wilt gebruiken om te kijken waar deze het leukst staan. Hieronder ter inspiratie een aantal voorbeelden van hoe je een foto of kaartje kunt opleuken met wood veneer.

2) Creer je eigen kaartje met wood veneer shapes

Wood veneer is dus leuk om ergens bij te plakken, maar je kunt hiermee ook prima je eigen kaartjes creëren. Vooral als je gaat voor een ‘cleane’ look is het erg mooi om een paar (of zelfs maar 1) wood veneer shapes op een wit kaartje te plakken. De wood veneer springt er hierdoor echt uit. Als je wilt kun je het kaartje natuurlijk ook verder decoreren. Er is weer van alles mogelijk, dus pak je wood veneer shapes erbij en kijk gewoon eens of je hier wat leuks mee kunt creëren. Op een gekleurd kaartje kan natuurlijk ook als je voor een andere look gaat!

12710978_763987220401846_4766046685585904623_o

3) Wood veneer frames

Naast de standaard vormen, woorden en letters, zijn er ook leuke wood veneer frames te verkrijgen. Hiermee decoreer je je foto’s of journaling kaartjes weer net even anders. Wood Veneer Frames worden door meerdere merken/leveranciers geleverd, maar de voorbeelden hieronder zijn ‘gewoon’ van de Action. Zoals je ziet voeg je hiermee direct een speciale embellishment toe aan je project!

4) Geef je woord veneer shapes een kleurtje!

Wist je al dat je wood veneer ook erg makkelijk van een kleurtje kunt voorzien? Je creëert hiermee hetzelfde driedimensionale effect, maar dan in de kleur die je zelf wilt. Wood Veneer kun je met vrijwel alle producten inkleuren. Het hout neemt de producten ook vaak goed op, waardoor het snel droogt. In de foto hieronder geef ik drie voorbeelden van bruikbare producten: Brillinance Inkt, Acrylverf en Copic Markers.

Wood Veneer Kleur

5) Maak je eigen wood veneers!

En de laatste tip die ik voor je heb met wood veneer: maak je eigen Wood Veneer Shapes! Je kunt hiervoor hout (fineer) papier gebruiken. Je kunt dit uitsnijden met een mal, schaar of hobbymes. Als je een (elektronische) stansmachine hebt is het helemaal makkelijk om je eigen wood veneers te maken. Onderstaande voorbeelden heb ik op die manier gemaakt. Je vormen worden natuurlijk wel wat platter dan de ‘normale’ Wood Veneers, maar het is wel heel leuk om ze zelf te maken. Eventueel kun je er nog wat foampads onder plakken om een driedimensionaal effect te creëren.

Dit waren de ideetjes met wood veneer die ik graag met je wilde delen. Heb je zelf nog leuke ideeën of voorbeelden? Laat het me weten!Veel pocket page plezier!

Nancy 🙂

Naamloos-1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s