12 simpele pocket page ideeën met washi tape

In deze blogpost wil ik een product met jullie bespreken dat zeer populair is binnen het pocket page memory keeping: WASHI TAPE! Washi tape is een decoratieve tape en komt oorspronkelijk uit Japan. Echte washi tape is gemaakt van rijstpapier. Rijstpapier is over het algemeen wat doffer en dunner dan de andere tapes op de markt en is zeer makkelijk af te scheuren. Echte washi tape kun je ook makkelijk verwijderen en opnieuw opplakken en je kunt er op schrijven met een gewone pen of stift. Washi tape is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren en designs. Ook worden ze verkocht in verschillende breedtes, van heel smal tot super breed. Met een paar rollen washi tape kun je je spreads al op veel verschillende manieren decoreren. In deze blogpost geef ik jullie een aantal ideetjes.

Om te beginnen: maak je eigen pocket page kaartjes:


Met een paar rollen washi tape kun je ontzettend veel verschillende effecten creëren. Je kunt er dan ook heel makkelijk je eigen kaartjes mee maken. Dit is leuk om te doen, je bent snel klaar en het is erg handig als je bijvoorbeeld geen juist kaartje kunt vinden voor bij je spread. Als je een kaartje maakt met de washi tape die je ook in de rest van je spread gebruikt, krijg je al snel balans in je pagina. Op de foto’s zien jullie het resultaat van een klein uurtje hobbyen. Ik heb de 3×4 blanco kaartjes van Project Life (Becky Higgins) gebruikt als ondergrond, maar hier kan je ieder stuk cardstock voor gebruiken. Een korte uitleg per kaartje:

1) 1 soort washi tape in horizontale banen onder elkaar geplakt, kaartvullend.


2) 6 verschillende soorten washi tape in kleine stukken horizontaal door elkaar geplakt, kaartvullend.

3) 5 soorten washi tape trapsgewijs en horizontaal onder elkaar geplakt. Letterstickers geplakt en een lijntje om het kaartje getrokken met een zwarte Sharpie.


4) 7 soorten washi tape horizontaal en overlappend onder elkaar geplakt, randen vrij gehouden.


5) 1 reep washi tape bovenaan geplakt, met pen lijnen getrokken en een border gemaakt.


6) Allemaal kleine stukjes washi kriskras door elkaar geplakt. Omdat ik het iets te onrustig vond heb ik er een laagje Gesso (een soort primer) overheen gedaan om eenheid te creëren. Hierdoor zullen de stukjes washi ook goed op hun plek blijven zitten. Tip: leg standaard een blanco kaartje naast je werkplek en plak hier ieder restje washi tape op. Het kaartje raakt vanzelf vol en dan heb je een originele Filler Card gecreëerd!


7) 3 soorten washi tape diagonaal geplakt, randen vrijgehouden.


8) Met 1 soort smalle washi tape een border gemaakt. Washi tape bij opzet scheef geplakt. Aan de binnenkant een lijn getrokken met een Sharpie en aan de buitenkant een border gecreëerd met stippeltjes. 

Deze voorbeelden zijn slechts een kleine greep uit wat je met je washi tape kunt doen, dus de mogelijkheden zijn echt eindeloos. Mijn tip is om hier gewoon eens een uurtje voor uit te trekken en hiermee te experimenteren!

9) Vlaggenlijntjes


Dit is ook heel leuk: vlaggenlijntjes van washi tape. Bij het roze kaartje heb ik een lintje gebruikt en 1 soort washi tape. Dit is een kwestie van de washi tape om het lintje vouwen en er een punt van knippen. Verder heb ik met een witte marker een border gemaakt en stickertjes op de vlaggetjes geplakt. Bij het blauwe kaartje heb ik 3 soorten washi tape gebruikt en heb ik een wit lijntje als slinger getrokken. Deze keer heb ik de punten naar binnen geknipt, waardoor je net een ander vlaggetje creëert. Ook heb ik een nietje in de vlaggetjes gedaan als klein detail.

10) Zelf embellishments maken


Zie hier de volgende toepassing met washi tape. Ook dit is een erg simpele manier om de embellishments in je spread op elkaar af te stemmen: maak ze zelf met washi tape. Je kunt hiervoor alle ponsen en stansen gebruiken die je in huis hebt, dus de mogelijkheden zijn weer eindeloos!

11) Creëer vormen


Nog een erg leuk idee met washi tape: vormen plakken. Als voorbeeld zie je een cadeautje en een taart, maar er is meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een kerstboom, een hart, een rondje, etc. Wees creatief en plakken maar!

12)  Tabjes maken


Nog een ideetje met washi tape is het zelf maken van je tabjes. Hierover heb ik een video gevonden van Sami’s Sweet Life. Ik maak op deze manier ook tabjes voor mijn ‘Flip Foto’s’ (foto’s of kaartjes waar op de achterkant ook iets staat en welke je dus om kunt draaien). Je kunt er ook iets opschrijven, zoals de datum of ‘flip’. Gebruik hiervoor een permanent marker, zoals een Sharpie.

Dit waren de ideetjes die ik met je wilde delen, maar zoals altijd zijn er nog veel meer dingen te bedenken. Als je een beginner bent raad ik je in ieder geval aan om lekker wat washi aan te schaffen, want het is niet voor niets één van de favoriete producten van veel (pocket page) scrappers. Bij deze heb je dan ook mijn toestemming om ongegeneerd washi tape in te slaan. Go! 😉

Veel pocket page plezier en tot de volgende blogpost!

Liefs, Nancy 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s