Te weinig foto’s: 5 creatieve manieren om de gaten te vullen!

Heb jij dat ook weleens: je wilt een spread maken van een week of bepaalde gebeurtenis, maar hebt eigenlijk maar heel weinig foto’s om te verwerken. Dit kan best lastig zijn, want hoe ga je nou die hele spread vullen met maar 5 foto’s?

Gelukkig zijn daar een aantal creatieve oplossingen voor en een aantal daarvan bespreek ik in deze blogpost met je!

1) Vergroot een mooie of speciale foto en verdeel deze over een aantal pockets.


In dit voorbeeld heb ik foto vergroot naar 12 x 12 Inch en deze vervolgens verdeeld over 12 pockets. Hiermee wordt dus een hele 12 x 12 Inch pagina gevuld, maar je kunt natuurlijk ook kleinere foto’s gebruiken. Snijd bijvoorbeeld een 4″ x 6″ foto in 2 delen van 3″ x 4″, of een 6″ x 8″ foto in 2 delen van 4″ x 6″. Hier kun je alle kanten mee op, dus dit is maar net wat bij je foto past en hoeveel pockets je te vullen hebt.

2) Gebruik letter- of cijferkaartjes als vulling.


Een leuke idee als je te weinig foto’s hebt is ook om letter- of cijferkaartjes te gebruiken. Je kunt hiermee bijvoorbeeld een woord zoals ‘CUTE’ maken (zie voorbeeld), maar ook de maand (bijvoorbeeld JUNI) of de datum met cijfers, zoals 24 08. Als je een langer woord wilt gebruiken kun je hiervoor ook de hele spread gebruiken. Als je uitgaat van 12″ x 12″ hoezen en de middelste pockets gebruikt, kun je dan dus woorden van 8 letters maken. Je kunt natuurlijk ook meerdere letters op 1 kaartje zetten en zo een hele spreuk maken. Op deze manier krijg je snel je pockets gevuld en het ziet er ook nog eens leuk uit!

3) Maak een 12×12 lay-out als onderdeel van je spread.


Voor diegenen die niet bekend zijn met het traditionele scrappen: op een 12×12 Inch lay-out verwerk je maar een paar of zelfs maar 1 foto. Het is leuk om aan 1 kant van je spread gewoon je pocket page kaartjes en foto’s te verwerken en aan de andere kant een bijpassende 12×12 Inch lay-out. Hiermee heb je ineens een hele kant gevuld en laat je die ene speciale foto er echt goed uitspringen! Denk er wel even over na wat je aan de achterkant gaat doen, aangezien je 12×12 Inch lay-out in een full-page pocket moet. Je kunt daar ook een 12×12 Inch lay-out maken, maar je kunt ook je kaartjes en foto’s op een 12×12 Inch vel plakken alsof je aan het pocket pagen bent.

4) Gebruik je pocket page kaartjes!


Nog een makkelijke tip voor als je (te) weinig foto’s hebt voor je spread is: gebruik je pocket page kaartjes! Mijn probleem is juist vaak dat ik te veel foto’s heb en daardoor weinig plek overhoud voor al die mooie pocket page kaartjes. Zonde, want met veel kaartjes en weinig foto’s kun je echt de mooiste lay-outs maken en lekker veel journaling kwijt!

5) Verwerk je ‘fotoloze’ herinneringen.

De laatste tip die ik je wil geven is: maak gebruik van de lege pockets om leuke weetjes en ‘fotoloze’ herinneringen te delen. Daar heb je nu mooi eens ruimte voor! Hierboven zie je een voorbeeld met een 3″ x 4″ Inch kaartje met daarop alleen de temperatuur van die dag. Normaal gesproken zou je daar misschien niet een heel kaartje voor nemen (of dit niet eens vastleggen), maar het is toch ook wel leuk om dat wel een keer te doen!

Zo kun je allerlei dingen vermelden, denk aan de plek waar je bent, de dag, of zelfs de tijd. Denk er in ieder geval eens over na welke belangrijke dingen van dat moment of uit jouw leven in het algemeen je kunt verwerken in de lege pockets. Je hebt natuurlijk niet overal een foto van, dus dit is een mooie manier om ook de fotoloze herinneringen vast te leggen!

Dit waren mijn 5 tips om je lege pockets te vullen. Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren te bedenken. Zo kun je ook een zogenaamde ‘shaker pocket’ maken, of de ruimte gebruiken voor heel veel journaling. Er zijn genoeg creatieve oplossingen te bedenken en vaak wordt je layout daardoor allleen maar interessanter!

Veel pocket page plezier en tot de volgende blogpost!

Nancy Horsten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s